VISUL ROMANESC CONTRA COSMARULUI AMERICAN – PARTEA A 6-A

VISUL ROMANESC CONTRA COSMARULUI AMERICAN – PARTEA A 6-A

Dupa ce plec de la Neatza aflu ca tanarul cu care vorbisem era Razvan Simion, iar celalat care statuse deoparte era Dani Otil.

Ma intorc la Washington. Le spun catorva cunoscuti romani ca la Bucuresti, in sfarsit m-am ‘indragostit’ de un roman. Mentionez ca ma ‘indragostesc’ cam la fiecare 20 de minute timp de vreo 5 minute. “Inima salbatica, ochi alunecosi’, sotul meu si cu mine ne distram pe seama acestor jocuri copilaresti.

Din pacate insa, nu toata lumea are simtul ludic pe care il avem noi. Si nici acelasi simt al umorului.

Celor carora m-am confesat ca ‘m-am indragostit’ au reactionat ceva de genul si sotul tau ce zice?

Nu m-am mai ostnit cu explicatii…dar au fost cu totii de acord ca evident singurul barbat din televiziune care mi-ar fi starnit sentimente nu tocmai materne, nu putea fi nimeni altul decat Dani O. De ce, habar n’am. “Fiindca tie iti plac numai cei cu ochi verzi sau albastri” mi s-a spus. Si e adevarat 🙂 Dar am si eu exceptiile mele 🙂 .

Ma reintorc la Bucuresti. Lansez ultimul roman, “Ai Suru-A Iubi” volumul al 2-lea si ultimul din trilogia ‘iubirilor’. Merg la Neatza. De data asta ma ia ‘in primire’ Dani. Acum stiam ceva mai multe despre ei si emisiune, dar eram curioasa sa le testez simtul umorului pe stilul meu.

Dani este extraordinar ca jurnalist, are un simt psihologic si intuitiv remarcabil, se adapteaza foarte usor fiecarui invitat in functie de cum ‘il citeste’, nu are fitze, e de bun simt, foarte inteligent, citit si , evident foarte natural si simpatic.

Altfel spus, Dani Otil este un ‘je ne sais quoi’ de Romania care m-a incantat cu zambetul lui strengaresc de pusti ( cu intelect) pus pe poante.

Dar ce am admirat cel mai mult la amadoi a fost faptul ca desi parea ca ne jucam si stam la povesti, profesionisti fiind ei stiau motivul pentru care ma aflam la ei in emisiune. Si anume sa imi promovez cartile si editura RAO cu care am sansa de a colabora in prezent. Le sunt foarte recunoscatoare pentru felul in care au facut-o. Razvan a fost exceptional. A citit si in romana si in engleza cu un accent foarte frumos si curat. Dani imi punea intrebari legate de subiectul cartilor. Si toate astea pe un fond de veselie generala, de prietenie si respect reciproc. Imi sunt foarte dragi si imi place sa ii urmaresc, cand am ocazia, pe youtube. Fragmente.

Am plecat cu tristate de la ei fiindca as fi vrut sa stau acolo cu Razvan ( Ken al meu de Romania) si Dani ( je ne sais quoi –ul meu preferat! Dani are un accent frumos si simtul umorului si in franceza…trop seduisant comme vous pouvez l’imaginer…l’amour, mon erreur preferee …)

Per total am avut experiente foarte frumoase in Romania. Poate pentru ca sunt intr -adevar ( oare cum se scrie?!) nostalgica, poate pentru ca am iubit Bucurestiul de cand eram copil si veneam la teatru si la familia noastra extinsa, poate pentru ca acolo m-am indragostit si casatorit cu Ken, pentru ca acolo am inceput sa scriu primul roman Ai Suru-A Iubi ( pe atunci fiind doar un jurnal intim), poate fiindca al doilea sot m-a cerut in casatorie la Bucuresti, sau poate fiindca sunt ROMANCA!

Pe curand…

Cu drag, mereu, Ioana